Mail Ons

sales@colohouse.com

Bel ons

088-2700-200

Blog

The latest news and headlines @ Data Facilities.

Data Facilities behaalt ISO 27001 certificering
In Amerika wordt weleens gezegd: ‘You can’t shout “fire” in a crowded theatre.’ Iedereen houdt van een grapje op zijn tijd, maar er zijn situaties of onderwerpen waarover je geen grappen maakt. Bij Data Facilities geldt dat voor veiligheid. Dit onderwerp neemt het bedrijf bloedserieus.

uk_iso_9001_color uk_iso_27001_color

Recent maakte Data Facilities bekend dat zijn datacenters in Spijkenisse en Den Haag het ISO 27001 Certificaat toegekend hebben gekregen (uitgifte datum 15 september 2016). De 27000-standaarden zijn in het leven geroepen door de International Organization for Standardization in Genève (Zwitserland). Deze wereldwijd geaccepteerde standaarden bestaan uit kaders, richtlijnen en ‘best practices’ voor informatiebeveiliging. Naast 27001 beschikt Data Facilities ook over het ISO 9001 certificaat voor kwaliteit, risicomanagement en bedrijfscontinuiteit.

Strikte regels
Data Facilities begon het applicatieproces in november vorig jaar. “Wij wilden onze klanten ervan verzekeren dat veiligheid bij ons de nummer één prioriteit is en dat wij strikte regels hanteren om de vertrouwelijkheid en veiligheid van bedrijfscritische gegevens te waarborgen,” aldus Savvas Bout, CEO van Data Facilities.

Deze ‘stempel van goedkeuring’ krijgt een organisatie niet zomaar. Data Facilities heeft de achterliggende maanden moeten aantonen dat dat het niet alleen alle standaardprotocollen volgt, maar ook dat het ISMS (information security management system) integreert in zijn bedrijfsvoering. ISMS heeft betrekking op onder meer de organisatiestructuur, het beleid, onze processen en procedures.

Team
Iedereen die weleens een bezoek heeft gebracht aan een van de datacenters in Spijkenisse of Den Haag, heeft een indruk gekregen van de toewijding van Data Facilities aan veiligheid: camera’s, man traps en biometrische toegang vormen de ‘first line of defense’. Minder opvallend, maar net zo belangrijk, zijn de volledig redundante verbindingen, hoogstaande stroom- en koelingsfaciliteiten en back-uplocaties op twee continenten.

Het team van technici mag natuurlijk niet onvermeld blijven. De medewerkers van Data Facilities voeren een proactief beheerbeleid, waardoor problemen snel worden opgelost – en meestal zelfs al worden voorkomen voordat ze opspelen.

Bevestiging
CEO Savvas Bout: “Het is voor Data Facilities, maar vooral voor onze klanten, van groot belang dat een objectieve en onafhankelijke partij ons in onze veiligheidsmaatregelen heeft bevestigd. Bij Data Facilities kunt u er zeker van zijn – nu zekerder dan ooit tevoren – dat uw data nooit in de verkeerde handen terechtkomt.”

Bent u benieuwd? Mail of bel voor een rondleiding door een van de datacenters. Dan zult u zien dat we nog best grappig kunnen zijn ook – zolang het maar niet over veiligheid gaat.

Over Data Facilities
Data Facilities is eigenaar en beheerder van twee premium datacenters in Spijkenisse en Den Haag en van back-uplocaties in Zweden en de VS. De carrier-neutral datacenters bieden onder meer onderdak voor colocatie, cloudhosting en business continuitydiensten. Via redundante glasvezelroutes legt Data Facilities verbinding met ISP’s, Internet Exchanges en TIER1-providers over de gehele wereld. Meer informatie: www.datafacilities.nl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Onze tevreden klanten

 • Source XS is een Internet Service Provider (die gespecialiseerd is in colocation en dedicated services. Read more

  André Gerritsen

  Managing Director

 • Wilhelmsen Ships Service is wereldleider op het gebied van duurzame maritieme producten, services en 'ships agencies' aan de maritieme industrie.Read more

  Simon Roozendaal

  Regional IT Manager Europe, North & West Africa

 • Informatel Services is een IT-servicebureau dat weet wat goede service inhoudt.Read more

  Adri de Roo

  CEO

 • De service van Data Facilities is uitstekend en heeft ons vele voordelen gebracht.Read more

  Jacco Manneken

  CEO

 • MaxiTEL is een telecomprovider met een focus op B2B.Read more

  Bernard Buitenhuis

  CEO

Bekijk onze datacenters

De datacenters van Data Facilities in Spijkenisse en Den Haag. Bekijk de video.

Lees meer

Don't overlook #colocation when it comes to powering your #business! Tune in this week and we'll reveal the keys to… https://t.co/A5Vim9DN9Z

January 31

We are thrilled to launch our series of employee spotlights! #ColoHouse is powered by an incredible group of people… https://t.co/XoY92eWfPE

January 27

Don't gamble with your data's safety - follow these four tips to know if #relocating it is the right choice for suc… https://t.co/bz1Hyjs9Az

January 25