Mail Ons

sales@colohouse.com

Bel ons

088-2700-200

Blog

The latest news and headlines @ Data Facilities.

Hoe kies je een datacenter voor colocatie? Hier moet je op letten

Iene, miene, mutte… Is dat hoe uw organisatie een colocatiedatacenter uitzoekt? De keuze voor een colocatiepartner is te vergelijken met het leggen van de hoeksteen van een gebouw. Ligt ‘ie op de juiste plaats, dan zal het gehele gebouw rechtop staan. Maar ligt ‘ie scheef, dan zal het gebouw hoe hoger hoe schever staan – en wordt het lelijk.

Is uw bedrijf aan het groeien? Heeft uw bedrijf veel data te verwerken en vindt u het moeilijk deze veilig te houden? Dan moet u goed gaan nadenken over hoe u met deze data wilt omgaan.

Meestal is dat het moment waarop u zich realiseert dat u niet meer zonder extern datacenter kan. De keuze voor een goed datacenter is essentieel als u wilt dat uw bedrijf kan blijven groeien. Een goed datacenter – een datacenter 2.0 – is een bedrijf dat de risico’s minimaliseert en de voordelen voor klanten maximaliseert. Vandaag de dag is multi-tenant colocatie de norm: de focus ligt daarbij op de klanten en niet alleen op de data.

In dit blog zetten we voor u de zaken op een rij waarop u moet letten bij uw keuze voor een datacenter. Onderstaande tips voorkomen dat u dure fouten maakt.

Locatie, locatie, locatie

Locatie is erg belangrijk in de keuze voor een datacenter. In de ideale situatie heeft een datacenter diverse, geografisch gespreide vestigingen. Het hebben van datacenters in verschillende regio’s verzekert u ervan dat uw data veilig blijft – ook tijdens natuurrampen. De locatie van een datacenter is ook belangrijk in het financiële plaatje. Staat het datacenter in of nabij een grote stad, dan worden de kosten voor de grond doorberekend aan u als klant.

De plattegrond

De tijden waarin gigantische datacenters werden gebouwd zijn voorbij. Anno 2016 moet u waar krijgen voor uw geld. Dit betekent dat het datacenter dat u kiest, zo ontworpen moet zijn dat er een balans bestaat tussen ruimte/opzet en het prijskaartje.

De infrastructuur

Stroom is cruciaal. Punt uit. Een datacenter kan niet zonder stroomtoevoer. Naar wat voor colocatieprovider u ook op zoek bent, wees er zeker van dat deze een stroomvoorziening heeft die uw cruciale IT-infrastructuur 24/7 draaiende kan houden. Ga op zoek naar een datacenter met redundante stroomvoorzieningen, een stroomsysteem met UPS en een back-upaggregaat in het geval van noodgevallen.

Koelsystemen

Met zoveel stroom die rondgaat, wordt er veel hitte gecreëerd. De colocatie-aanbieder die u kiest zou idealiter een goede en redundante infrastructuur moeten hebben om uw IT-apparatuur koel te houden. En een state-of-the-art koelsysteem is één, maar wat nu als deze hapert? Heeft het datacenter genoeg ruimte om voor een tweede, onafhankelijk back-upsysteem?

Veiligheid

Veiligheid van datacenters bestaat uit twee delen: fysieke veiligheid en netwerkveiligheid. Een vereiste van een goed datacenter is dat het uw data beschermt tegen inbraak. Hoe wordt toegang tot het datacenter geregeld? Zijn de toegangslijsten nog wel up-to-date?

Netwerk

Een colocatieaanbieder kiezen die directe toegang biedt tot primaire en secundaire datacenters met veel netwerkmogelijkheden is sowieso een goede keuze. Ga voor een datacenter dat netwerkdiensten kan aanbieden met toegang tot dark fiber en metro ethernet, maar ook tot TIER1 en diverse internet exchanges.

Klantenservice

Zoals gezegd zijn infrastructuur en de faciliteiten van het grootste belang. Maar als er geen team van ervaren technici achter staat, zijn al die zaken alsnog waardeloos. Een goede klantenservice staat altijd voor u klaar. Vriendelijkheid, geduld en ervaring – die eigenschappen zijn van niet te onderschatten belang in uw keuze voor een colocatiepartner.

Heeft u vragen of wilt u uitgebreider advies? Bel dan met de klantenservice van Data Facilities: 088 2700 200.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Onze tevreden klanten

 • Source XS is een Internet Service Provider (die gespecialiseerd is in colocation en dedicated services. Read more

  André Gerritsen

  Managing Director

 • Wilhelmsen Ships Service is wereldleider op het gebied van duurzame maritieme producten, services en 'ships agencies' aan de maritieme industrie.Read more

  Simon Roozendaal

  Regional IT Manager Europe, North & West Africa

 • Informatel Services is een IT-servicebureau dat weet wat goede service inhoudt.Read more

  Adri de Roo

  CEO

 • De service van Data Facilities is uitstekend en heeft ons vele voordelen gebracht.Read more

  Jacco Manneken

  CEO

 • MaxiTEL is een telecomprovider met een focus op B2B.Read more

  Bernard Buitenhuis

  CEO

Bekijk onze datacenters

De datacenters van Data Facilities in Spijkenisse en Den Haag. Bekijk de video.

Lees meer

Don't overlook #colocation when it comes to powering your #business! Tune in this week and we'll reveal the keys to… https://t.co/A5Vim9DN9Z

January 31

We are thrilled to launch our series of employee spotlights! #ColoHouse is powered by an incredible group of people… https://t.co/XoY92eWfPE

January 27

Don't gamble with your data's safety - follow these four tips to know if #relocating it is the right choice for suc… https://t.co/bz1Hyjs9Az

January 25