Mail Ons

sales@colohouse.com

Bel ons

088-2700-200

Blog

The latest news and headlines @ Data Facilities.

De keuze voor een Colocatie Service Provider

Om staande te blijven in deze hyper-competitieve wereld, moet een bedrijf zo effectief en efficiënt mogelijk worden gerund. Elke dag gaan er overal bedrijven failliet, vooral in deze moeilijke economische tijden. Met dat in het achterhoofd, is het – vanwege beperkte budgetten – cruciaal voor kleine en middelgrote MKB-bedrijven om efficiënt te werken.

Daartoe dienen bedrijven zich toe te leggen op hun ‘core business’. De rest moet worden uitbesteed. Het is verleidelijk om geld te besparen door alles binnenshuis te houden, maar juist het uitbesteden van bepaalde werkzaamheden kan slim én kostenbesparend zijn. Juist omdat data en applicaties steeds groter en ingewikkelder worden voor MKB-bedrijven, kan uitbesteding ervan een moeilijke beslissing zijn.

Toch is het, wanneer het aankomt op IT, altijd beter om te vertrouwen op een betrouwbare IT-partner, omdat ‘zelf proberen’ je bedrijf onherroepelijke schade kan toebrengen. Sterker nog, het opzetten van een eigen IT-infrastructuur kan duur en tijdverslindend proces zijn – vooral als je rekening houdt met onderhoud, een uninterrupted power supply, back-up, koelmethodes en veiligheid. Allemaal overheadkosten die eigenlijk schreeuwen om uitbesteding.

Data zijn de hersens van uw bedrijf. Het voelt daarom contra-intuïtief om het veilig houden van deze data en andere cruciale middelen uit te besteden aan een derde partij.

Simpel gezegd komt colocatie neer op het gebruiken van professionele datacenters voor de huur van serverruimte. Dit stelt bedrijven in staat hun eigen hardware en software te hebben in een beschermde omgeving met back-up op het gebied van verbindingen, koeling en stroomvoorziening. Kiest u voor colocatie, dan profiteert u van low latency, betere bandbreedte, uitstekende veiligheid, efficiëntere systemen en lagere kosten. Hier volgen een aantal punten die u moet overwegen voordat u een partner voor colocatie uitzoekt.

Locatie

Locatie is heel belangrijk in de keuze voor een colocatie-provider. Een bedrijf kan kiezen voor een off-shore-vestiging of een datacenter dat juist in de buurt zit. Houd altijd de langetermijndoelen in je achterhoofd bij de keuze voor de locatie. Immers: de keuze voor een datacenter is zeer belangrijk en de locatie zou dan ook aan alle wensen en eisen moeten voldoen.

Flexibiliteit en schaalbaarheid

De keuze voor een colocatieprovider is zonder twijfel een beslissing voor de lange termijn. Een datacenter dat geen flexibiliteit en schaalbaarheid biedt kan daarom op termijn lastig zijn voor je bedrijf. Kijk naar de beschikbaarheid van additionele netwerkdiensten en serverruimte om er zeker van te zijn dat je als bedrijf kan blijven groeien.

Financiële stabiliteit

Voordat een keuze wordt gemaakt, moeten natuurlijk ook de financiële aspecten worden meegenomen. Het is verleidelijk om te kiezen voor de goedkoopste colocatie-aanbieder, maar bedenk dat u een keuze maakt voor de lange termijn. Een datacenter met een goede reputatie is altijd de beste keuze. Je moet een datacenter hebben dat vertrouwd voelt en de support biedt die je zoekt. Anders bevind je je over een jaar weer in dezelfde situatie en moet je alweer op zoek naar een nieuwe partner. Daar zit niemand op te wachten.

Betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid is belangrijk. Ga voor een aanbieder met goede referenties. In de wereld van datacenters wordt betrouwbaarheid gemeten in uptime: een betrouwbare provider garandeert een uptime van 99,99 procent en legt dit vast in zijn SLA.

Up & running

Als ondernemer weet je dat weinig zo belangrijk is als tijd. Een colocatiepartner die jouw tijd respecteert, handelt snel, geeft updates en heeft systemen binnen mum van tijd ‘up and running’.

Technische ondersteuning

Zit je met moeilijkheden en kan je de supportgroep niet bereiken? Krijg je de technische ondersteuning niet aan de telefoon, worden mails niet beantwoord en blijven tickets liggen? Dan moet je snel afscheid nemen van deze provider. Wees er zeker van dat je colocatie-aanbieder ervaren, kundige en klantvaardige medewerkers in dienst heeft, die bereikbaar zijn wanneer jij ze nodig hebt.

Veiligheid

Veiligheid is cruciaal in de keuze voor colocatie-partner. Ga voor een provider met redundante faciliteiten en goede fysieke veiligheidsmaatregelen om je IT-middelen maximale bescherming te bieden.

Een goede colocatie-provider helpt je bedrijf gezond én groeiend te houden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Onze tevreden klanten

 • Source XS is een Internet Service Provider (die gespecialiseerd is in colocation en dedicated services. Read more

  André Gerritsen

  Managing Director

 • Wilhelmsen Ships Service is wereldleider op het gebied van duurzame maritieme producten, services en 'ships agencies' aan de maritieme industrie.Read more

  Simon Roozendaal

  Regional IT Manager Europe, North & West Africa

 • Informatel Services is een IT-servicebureau dat weet wat goede service inhoudt.Read more

  Adri de Roo

  CEO

 • De service van Data Facilities is uitstekend en heeft ons vele voordelen gebracht.Read more

  Jacco Manneken

  CEO

 • MaxiTEL is een telecomprovider met een focus op B2B.Read more

  Bernard Buitenhuis

  CEO

Bekijk onze datacenters

De datacenters van Data Facilities in Spijkenisse en Den Haag. Bekijk de video.

Lees meer

Don't overlook #colocation when it comes to powering your #business! Tune in this week and we'll reveal the keys to… https://t.co/A5Vim9DN9Z

January 31

We are thrilled to launch our series of employee spotlights! #ColoHouse is powered by an incredible group of people… https://t.co/XoY92eWfPE

January 27

Don't gamble with your data's safety - follow these four tips to know if #relocating it is the right choice for suc… https://t.co/bz1Hyjs9Az

January 25