Mail Ons

sales@colohouse.com

Bel ons

088-2700-200

Blog

The latest news and headlines @ Data Facilities.

Waarom elk bedrijf een Business Continuity Plan nodig heeft

Het is niet overdreven om te stellen dat veel ondernemers de wereld door een roze bril bekijken. Zij hebben te maken met wat ‘optimism bias’ wordt genoemd: hun glas is altijd halfvol en rampspoed treft alleen ‘de anderen’.

Hun recept voor succes zit in een groots idee voor de wereld, een goed team rond dat idee en een smetteloze uitvoering van het plan. Zeker in deze tijden kan iedereen met een idee ondernemer worden. Ook als hij of zij zich in een vergeten uithoek van de wereld bevindt. Wat deze ondernemers zich vaak niet beseffen, is dat de zakenwereld erg veranderlijk is – en dat, om in deze chaotische en competitieve wereld te overleven, ze álles geregeld moeten hebben. Zonder degelijk plan voor disaster management, is het net zo makkelijk om failliet te gaan als dat het was om het bedrijf te beginnen.

Je kan erg voorzichtig zijn met je financiële documenten, maar als wordt ingebroken in je IT-apparatuur, dan kom je daar als bedrijf mogelijk nooit meer bovenop. Een Business Continuity Plan kan je helpen je IT-middelen veilig te houden en snel te herstellen in het geval van een noodgeval.

Wat is een Business continuity Plan?

Simpel gezegd is een Business Continuity Plan een document dat de mogelijke crises beschrijft die een bedrijf kunnen treffen en een planning bevat om die te overleven. Ja, dit klinkt nogal zwartgallig – vooral als je net in de wolken zit vanwege je nieuwe onderneming. Wie wil er nou denken aan een faillissement? Het is als denken aan je dood op je verjaardag.

Maar het is goed om te weten dat rampspoed nooit discrimineert en elk bedrijf – groot en klein – kan treffen. Elke calamiteit, een aardbeving, orkaan, tsunami, overstroming, brand en ongelukken, kunnen je bedrijfsvoering verstoren en de organisatie op verschillende punten zware schade toebrengen – vooral de IT-apparatuur. Alle incidenten beïnvloeden in meer of mindere mate je bedrijf en winstgevendheid. En ze kunnen leiden tot faillissement, als je geen Business Continuity Plan hebt opgesteld.

Het klinkt een beetje morbide, maar de beste strategie om je drijvende te houden tijdens rampspoed is het hebben van een Business Continuity Plan. Het plan helpt je niet alleen faillissement voorkomen, maar geeft je ook een voordeel ten opzichte van je concurrenten.

Bedrijven, of ze nu groot of klein zijn, hebben een plan nodig om hun bedrijfscontinuïteit te garanderen. Met een goed Business Continuity Plan ben je er zeker van dat je geen data, omzet en klanten verliest. Met behulp van de volgende tips kan je een eigen Business Continuity Plan opstellen.

Ken de details

Het opstellen van een Business Continuity Plan is een grote beslissing en mag niet onderschat worden. Het is geen document dat halfslachtig in een achternamiddag kan worden getypt. Het is geen plan dat je schrijft en daarna in de la legt, om er nooit meer naar te kijken. Een serieus Business Continuity Plan bevat een assessment van alle aspecten van een organisatie, met een nadruk op de cruciale onderdelen.

In de kern is een Business Continuity Plan een management tool waardoor je alle onderdelen van je bedrijf kunt beoordelen. Daardoor weet je welke aspecten verbeterd moeten worden. Wanneer je de kwetsbare punten van je bedrijf ziet, en inziet dat je een Business Continuity Plan nodig hebt, is de halve strijd al gewonnen. De volgende stap is onderzoeken of het Business Continuity Plan intern of extern opgesteld moet worden.

Focus op alle gevaren en risico’s

Voorkomen is beter dan genezen als het gaat om rampspoed. Een grondige brainstormsessie om de risico’s van je bedrijf op IT-gebied te begrijpen, is essentieel. En wie of wat worden het slachtoffer van die risico’s? Leveranciers, de bedrijfsvoering, werknemers, systemen, of – nog erger – je klanten? Breng ook alle risico’s in kaart die te maken hebben met de geografische locatie van je bedrijf. En vergeet niet de stroomvoorziening, systeemfouten en aanvallen van malware.

De impact van de rampspoed

Een business impact analyse is nodig om te kunnen beslissen wat voor soort Business Continuity Plan je bedrijf nodig heeft. Zoek uit welke onderdelen je bedrijf in problemen kunnen brengen en kies daar een goede Business Continuity-leverancier bij.

De keuze voor een Business Continuity-leverancier

Nu je alle gevaren en risico’s voor het Business Continuity Plan in kaart hebt gebracht, verschuift je focus naar de keuze voor een Business Continuity-provider. Heeft de provider een goed supportteam en een breed bereik om je IT-apparatuur veilig te houden? Het is verstandig om te kiezen voor een provider met geografisch gespreide locaties (en back-uplocaties) om er zeker van te zijn dat uw cruciale IT-infrastructuur te allen tijde veilig blijft.

Ook moet de provider een redundante stroomvoorziening hebben, de beste koelsystemen en excellente fysieke veiligheid – denk aan biometrische toegang en cameratoezicht. Het hebben van diverse connectivity-keuzes en peer-to-peer LAN-verbindingen is ook een groot voordeel wanneer je te maken hebt met tegenspoed. Hoe groot je bedrijf ook is, een Business Continuity Plan helpt je je voor te bereiden op onfortuinlijke omstandigheden en beschermen je systemen én je productiviteit zelfs bij (natuur)rampen.

Data Facilities Business Continuity

Data Facilities biedt Business Continuity-diensten aan zijn klanten om ze ervan te verzekeren dat hun IT-infrastructuur beschermd blijft tijdens calamiteiten. We hebben pasklare disaster recovery oplossingen voor bedrijven van alle groottes. Onze datacenters zijn strategisch gelegen in Spijkenisse en Den Haag en geven directe toegang tot onze business continuity sites in Zweden en de VS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Onze tevreden klanten

 • Source XS is een Internet Service Provider (die gespecialiseerd is in colocation en dedicated services. Read more

  André Gerritsen

  Managing Director

 • Wilhelmsen Ships Service is wereldleider op het gebied van duurzame maritieme producten, services en 'ships agencies' aan de maritieme industrie.Read more

  Simon Roozendaal

  Regional IT Manager Europe, North & West Africa

 • Informatel Services is een IT-servicebureau dat weet wat goede service inhoudt.Read more

  Adri de Roo

  CEO

 • De service van Data Facilities is uitstekend en heeft ons vele voordelen gebracht.Read more

  Jacco Manneken

  CEO

 • MaxiTEL is een telecomprovider met een focus op B2B.Read more

  Bernard Buitenhuis

  CEO

Bekijk onze datacenters

De datacenters van Data Facilities in Spijkenisse en Den Haag. Bekijk de video.

Lees meer

Don't overlook #colocation when it comes to powering your #business! Tune in this week and we'll reveal the keys to… https://t.co/A5Vim9DN9Z

January 31

We are thrilled to launch our series of employee spotlights! #ColoHouse is powered by an incredible group of people… https://t.co/XoY92eWfPE

January 27

Don't gamble with your data's safety - follow these four tips to know if #relocating it is the right choice for suc… https://t.co/bz1Hyjs9Az

January 25